Ale El

2022 - ett händelserikt år

Uppdaterad

Nya funktioner i Ale Els kostnadsfria app

Under 2022 har vi fortsatt att uppgradera vår kostnadsfria app, bland annat utifrån kundönskemål.

Några nya funktioner är:

  • Välj om du vill få pushnotiser vid eventuella strömavbrott inom Ale Els elnät.
  • Se Nord Pools timpriser exklusive moms och påslag via tjänsten ”Elbörsen”.
  • Vid "Översikt" kan du se hur mycket du ska få tillbaka i elprisstöd från regeringen och Försäkringskassan. 

 Samtidigt har rekordmånga personer laddat ner vår app. Vi ser ett ökat intresse att bland annat följa sin egen elförbrukning. Vi vill passa på att tacka våra kunder för att ni fortsätter höra av er med synpunkter och önskemål om vår app - det gör att vi kan fortsätta att utveckla och förbättra den så att du ska få bästa möjliga användning av de smarta funktionerna.

Nytt utseende på hemsidan aleel.se

I början av sommaren lanserade vi ett nytt utseende på vår hemsida. Vi valde att uppgradera den för att göra det enklare för dig som kund att hitta den information du behöver.

Förutom ett uppdaterat utseende hittar du även:

  • Ett frågeforum med vanliga frågor och svar. Du kan själv ställa frågor där ifall du saknar någon information.
  • En kunskapsbank, där vi löpande kommer att publicera aktuella artiklar.

Ny VD från och med den 1 oktober 2022

Den 1 oktober tillträdde Anders Sandeberg som Ale Els nya VD. Han tar över stafettpinnen från Stefan Brandt som varit VD på företaget de senaste tolv åren.

”Det är väldigt spännande att jobba inom energibranschen eftersom det händer väldigt mycket just nu. I media skrivs det framför allt om den volatila elmarknaden och de höga elpriserna – vilket såklart är en stor utmaning för både energibolagen och för våra kunder. Det är med andra ord en väldigt turbulent tid”, säger Anders. Samtidigt ser han mycket fram emot att fortsätta utveckla och framtidssäkra elnätet.

”Just nu görs stora utbyggnader i Ale kommun och mitt fokus blir då att tillsammans med anställda på Ale El hitta bra lösningar för både elnät och elhandel som gynnar våra kunder."

Du kan läsa hela artikeln om Anders Sandeberg genom att klicka här!


En volatil elmarknad genererade många kundärenden

Det har varit ett år med en volatil elmarknad, skyhöga elpriser och svarta rubriker i media. Du kan läsa mer om varför genom att klicka här.

Detta har gjort att vår kundservice har fått fler kundärenden än normalt. Trots det har vi fortsatt haft bra svarstider - samtidigt som andra energibolag i perioder har stängt ner sin telefonväxel helt. Vårt mål är att fortsätta ha en kundservice i världsklass där vi finns till för dig – oavsett vad ditt ärende handlar om.

Ett energifyllt samarbete med Ale kommun

Ale kommun och Ale El samarbetar för att informera kommunens innevånare om de höga elpriserna i vinter. Ale El har bland annat bidragit med fakta kring energispartips och hur elmarknaden fungerar – så att du som bor i Ale kommun ska få rätt information som kan hjälpa dig att spara in på din elförbrukning.

”För oss på Ale kommun är samarbetet med Ale El väldigt viktigt inför vintern”, säger Karin Dickens, kommunikationsstrateg på Ale kommun.

“Vi ser att det kommer bli tufft för många i kommunen i och med de höga elpriserna. Därför känns det bra att Ale El tar sitt samhällsansvar på så stort allvar.”

Vi har fortsatt drift- och vädersäkrat elnätet

Under året har vi fortsatt att drift- och vädersäkra elnätet. Investeringarna gör även att vi har haft väldigt få oplanerade strömavbrott under årets gång. Vi lägger löpande ut vad som är på gång i elnätet på våra sociala medier, så följs oss gärna på både Facebook och Instagram för att ta del av den senaste informationen.

I vår avbrottskarta kan du se aktuella, planerade och avklarade avbrott på vår avbrottskarta som du hittar på aleel.se eller i vår kostnadsfria app. I vår app kan du aktivera pushnotiser om du vill få information vid ett aktuellt strömavbrott. 

Några viktiga investeringar under året:

  • Vi driftsatte den nya inmatningsstationen i Bohus i början av året. Det var en av Ale Els största investeringar någonsin.
  • Vi har grävt ner ledningar längs med delar av Sannumslinjen - ett omfattande projekt som kommer att pågå under ett flertal år för att drift- och vädersäkra elnätet. 
  • Elektrifiering av Osbacken industriområde i Alafors.
  • Under hösten bytte vi ut en gammal 10 kV-kabel på Ledetvägen i Alafors i förebyggande syfte. 
  • Löpande under året har vi byggt ut Ale Els elnät genom att investera i nya transformatorstationer. Vi har även bytt ut gamla transformatorstationer till nya i förebyggande syfte.

warning Created with Sketch.